Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Adopce na dálku

Adopce na dálku

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

4. 4. 2022

Abdul Hadi je naším druhým podporovaným studentem z Indie. Od roku 2019 Abdula podporujeme v jeho studiu. Vzhledem k tomu, že předchozí dva roky platby proběhly za podpory SRPDŠ, dovoluji si tedy připomenout o kom je tedy řeč.


Abdul je třetí dítě v rodině. Do školy dochází pravidelně a včas. Je spíše tichý a ve škole snaživý. Rodina bydlí v pronajatém domě a pěstuje kokosy pro vlastní potřebu. Otec pracuje jako uklízeč v mešitě. V posledním roce, kdy Abdul docházel do školy, tak absolvoval 5. třídu s výborným prospěchem. Jeho oblíbeným předmětem byla angličtina. Sám také pomáhal slabším studentům. Zúčastnil se mnoha sportovních soutěží. Respektuje učitele i své rodiče. Velmi dobře vychází i se svými vrstevníky. V loňském školním roce 2020/2021 vzhledem k pandemii Covid-19 , kdy v Indii panovala velmi těžká doba, mnoho lidí zemřelo, mnoho lidí trpí hladem, jiní ztratili práci a mnoho dalších se stalo obětí nemoci Covid-19, tak se vláda rozhodla starší děti vzdělávat online. Na základě online výuky všichni žáci prošli do vyššího ročníku bez ročníkových zkoušek. Takže v letošním školním roce 2021/2022 studuje Abdul 7. ročník základní školy.

Tímto bych Vás, děti, rodiče a prarodiče ráda požádala o příspěvek 10,- korun/na žáka, abychom do konce dubna zaplatili Abdulovi školné na další školní rok, tedy osmou třídu.