Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Akademie ZŠ Špičák v cirkusovém šapitó...

Akademie ZŠ Špičák v cirkusovém šapitó...

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

2. 6. 2024

ZŠ Špičák pořádala již 34. Školní akademii, na které vystoupilo se svými cirkusovými čísly bezmála 250 dětí a žáků. A bylo se opravdu na co dívat. 


Sál kulturního domu Crystal se proměnil v šapitó, s bílým tygrem v kleci, opicemi, papouškem i hady a na podiu se střídali tanečnice, krotitelky, gymnastky i jogínky, ale i pandy, světlušky, šmoulíci, klauni a další šašci i celá parta správných dětí. Z cirkusu vysílala i televize a v živém vystoupení komentovala dění v šapitó. Veselou atmosféru nepokazil ani zubař či úraz, který musel být ošetřen lékařem přímo na place. A že se v cirkuse jen netančilo či necvičilo, nám předvedla Denisa ze 7. D, která program oživila hrou na klavír. Nebudete tomu věřit, ale přišel i kouzelník! A ne jeden! Cirkusové vystoupení završila spanilá jízda na koních, které si osedlal pedagogický sbor. Celým programem provázeli dva úžasní kluci Vojta s Petrem. Napětí mezi jednotlivými vystoupeními vytvořil Matěj z 9. A na bicí takzvaným virblem. Velké poděkování patří ale také klaunům a klauním slečnám z 9. B, kteří se v úvodu celého vystoupení málem nevešli do stanu, ale nakonec do něj postupně zvládli nanosit náčiní potřebné k vystoupení všech účastníků.

V závěru bych chtěla poděkovat všem pedagogům a zaměstnancům školy, kteří se podíleli na přípravě dětských vystoupeních. A co dodat závěrem? Aby i další dny, které nás v tomto školním roce ještě čekají, byly pestré, barevné, ale hlavně veselé, plné přátelství, radosti a s úsměvem jsme došli do finále školního roku.