Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Čerti kam se podíváš

Čerti kam se podíváš

  • Tereza Barvířová

Tereza Barvířová

6. 12. 2023

Jak už je tím správným předvánočním zvykem, tak i do přípravných tříd zavítala hned po ránu svatá trojice. Čerti s pekelnou listinou, andílek s nadílkou a Mikuláš s pochopením a poučením. 


Návštěvu jsme zvládli na výbornou, nikdo nemusel nastoupit do pekelných služeb, a tak se Pasteláčci vydali omrknout čertí školu, aby snad našli nějaké podobnosti a podívali se, jak to v pekelné škole chodí. 

Na zámku v Zákupech nás mile přivítal pán průvodce. Čekaly nás dlouhé schody a už jsme byli ve sklepení. Byla cítit síra a špetka strachu, ale jakmile děti vyzkoušely zasednout do čertích lavic, hned zjistily, že by se jim v čertí škole líbilo. Proběhla kontrola hříšníků obřím dalekohledem, focení na Luciferově trůně a zkoumání obřích hodin, které jdou pozpátku.  

Nakonec jsme navštívili čertovskou kuchyni, ale hadí žluč ani koláč z hejkala nás nenadchl natolik abychom zůstali na oběd, a tak jsme se rozloučili, poděkovali a odjeli zpátky, protože když čerti vyhlásí přestávku ve škole, trvala by 100 let a kdo ví....