Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Čerti nikdy nespí

Čerti nikdy nespí

  • Lenka Limberková

Lenka Limberková

8. 12. 2021

Kdo si myslí, že nadílkou od Mikuláše končí možnost nahlédnout i do pekla, je na omylu. O tom se přesvědčily děti ze školní družiny, které s paní vychovatelkou Lenkou Limberkovou a Lucií Vlastovou v rámci zájmového kroužku pekly perníčky.


Školní kuchyňka voněla cukrovím a právě tato vůně přilákala čerty z pekelného pelechu zpátky k nám do školy a vzali sebou na návštěvu i anděla. Všechny nás to překvapilo. Některé v dobrém, některé s malou dušičkou v těle. Ale jak je známo, čerti se dají obměkčit hezkou písničkou nebo básničkou a anděl dětem na oplátku daroval balíčkem s dobrůtkami. Děti uvařily vzácné návštěvě čaj, ochutnalo se právě dopečené cukroví a hezky se popovídalo o blížících se vánočních svátcích, o cukroví, dárcích a rodinné pohodě u vánočního stromečku. Na závěr děti poděkovaly za dárečky a spokojeně se odebraly plny dojmů za svými rodiči.