Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Čtvrťáci v Českém ráji

Čtvrťáci v Českém ráji

  • Kateřina Písaříková

Mgr. Kateřina Písaříková

12. 6. 2023

Třídy 4. B a 4. C strávily týden poblíž Turnova v obci Frýdštejn.


Celý týden nám rychle utekl a stihli jsme toho mnoho. Hned v pondělí jsme se vydali na vyhlídku na Pantheon. Bylo to sice jen pár kilometrů, ale i tak nám cesta do kopce dala zabrat. Další den nám začalo pršet a dlouhou chvíli jsme si museli vyplnit hrami v našem penzionu. Naštěstí se počasí brzy vyjasnilo, a my si mohli dál užívat zábavu venku. Ve středu jsme se vydali na Skalní hrádek Drábovna, pár z nás se odvážilo vystoupit až na vrchol a po cestě na večeři jsme ještě stihli i Jizerskou vyhlídku, ze které jsme viděli Trosky. Několik z nás vyšlo i na Frýdštejn.

Poslední den výletu jsme vyrazili na rafty, lukostřelbu a geo-caching. Dopoledne jsme pomocí terénní navigace hledali 3 stanoviště v našem okolí. Odpoledne si každý vystřelil několikrát z luku a „laserové pušky“ a nakonec jsme si nechali jízdu na raftech. Někteří se trochu namočili, ale po chvilce na sluníčku už jsme se mohli vydat zpátky na penzion a začít balit na cestu domů.

Všichni jsme dorazili v pořádku a na celou školu v přírodě budeme ještě dlouho vzpomínat.