Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Děti zdolaly Bezděz a překonaly sami sebe!

Děti zdolaly Bezděz a překonaly sami sebe!

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

26. 6. 2024

Závěrečným výletem na hrad Bezděz se děti ze Žluté pastelky rozloučily se školním rokem.


Výšlap byl náročný, tak jako pro některé děti školní rok samotný. Zakopávání o kameny, či malé uklouznutí by se dalo přirovnat k překonávání překážek při vzdělávání, rozvoji samostatnosti, dodržování pravidel či osvojování a zdokonalování se ve slušném chování. Nakonec na hrad zvládly všechny děti dojít a vyhlídkou z věže se pokochat výhledem do dálek, ale i ohlédnout se a zavzpomínat na to, co se po celý rok učily, kde společně byly a co se jim na jejich cestě za poznáním povedlo, líbilo, ale i co se nepodařilo. Vždyť chybovat je lidské a od chyby, pokud ji správně uchopíme, se můžeme poučit, odrazit se a vydat se tím správným, lepším směrem.  

A tak dětem přejeme, aby na cestě za dalším, novým poznáním šly s nadšením, zdravě sebevědomé s velký odhodláním překonávat překážky, ale i s vědomím, že člověk nemusí všechno vědět a znát...je důležité, aby si uměl v životě poradit, čestně a s úctou ke všemu živému kolem sebe.  

Krásné a veselé prázdniny všem!