Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Divadelní dopoledne

Divadelní dopoledne

  • Vojtěch  Déči

Mgr. Vojtěch Déči

22. 4. 2023

V pátek 21. dubna 2023 opustili žáci 2. stupně naší školy klasickou výuku a přesunuli se do sálu v Kulturním domě Crystal. 


Divadelní klub mladých z České Lípy si připravil pro žáky „Čapkoviny“, totiž hru se smělým nápadem představit jim nejslavnější literární díla z per obou bratří – Josefa a Karla Čapka.

V divadle pak během představení děti bedlivě zhlížely hru bez mrknutí oka, naslouchaly s porozuměním, živě reagovaly na herecké projevy i písničky. Předvedené ukázky z děl Válka s mloky, Matka, Bílá nemoc, Ze života hmyzu, Apokryfy, R-U-R a Loupežník přiblížily žákům děje a osudy rozmanitých postav. Jejich vztahy, postoje, názory, projevy lásky i zloby.

Zpětná vazba ukázala, že i nejmladší šesťáci si přišli na své: „Nejvíc se mi líbilo, že tam hrála naše paní učitelka Hodinková. Když jsem viděla, jak se snaží a jak jí to jde, hned jsem si slíbila, že se také budu více snažit, až budu stát před tabulí,“ sdělila našemu reportérovi Amálka ze 6. třídy.

Jak zaznělo během představení opakovaně, sám lidský život je jako divadelní hra. A my jsme měli možnost to dnes živě vnímat.