Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Školní Den Země

Školní Den Země

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

21. 4. 2023

Ve čtvrtek 20. dubna proběhl na naší škole Den Země. Pro přípravné ročníky, prvňáky, druháky a třeťáky byla připravena stanoviště, která obsadili žáci 8. D.


Prezentovali zde naše ptáky, motýli, lišku obecnou, dub, ale také plodiny, chovaná zvířata a květiny spjaté s naší republikou. A tak se děti, mimo jiné, dozvěděly o znojemských okurkách, žateckém chmelu, růžích vyšlechtěných v městě Blatná a kladrubských koních.

Na každém stanovišti byly připravené obrázky živočichů a rostlin, ale největší pozornost sklidila plyšová zvířátka. Děti spatřily orla, sovičku, veverku, husu, slepici, lišku a mnoho dalších plyšových chlupáčů.

Pochvalu zaslouží žáci 8. D za příkladnou prezentaci, ale i děti, pro které byla stanoviště připravena, neboť byly ukázněné a aktivní. Náladu nám nezkazilo, ani to, že v průběhu akce začalo pršet, a tak jsme se museli na dvě hodiny přesunout na chodby naší školy.

Pro 4. - 5. ročníky je připravená trasa s úkoly v těsné blízkosti naší školy, kterou mohou absolvovat kdykoli s ohledem na vrtkavost počasí, které nás v současnosti provází.

Poděkování patří třídním učitelkám, které namotivovaly děti na tuto akci. Současně velký dík všem třídám, které se zapojily do akce Ukliďme Česko a pomohly tak zlepšit životní prostředí v našem okolí.