Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Dlabání ve 4. oddělení

Dlabání ve 4. oddělení

  • Jana  Bukovská

Mgr. Jana Bukovská

4. 11. 2023

Paní vychovatelka nás pověřila důležitou činností, co k podzimu patří. A to? Připravit dýní. Hodně z nás nevědělo jak na to. Dýni jsme otevřeli a překvapilo nás, že uvnitř má špagety. 


Pak jsme ji vydlabali lžícemi nebo někdo holou rukou. Grýša omylem dýni na zadní straně proděravěl, přišlo nám jako by měla “pozadí”. To co bylo uvnitř, bylo nechutné a slizké ale překonali jsme se a dali to. Někdo chtěl dýni ochutnat. Její chuť nám přišla zvláštní, taková suchá nebo jako když jíme ořechy. Její vůně nám připomínala rajčata a kukuřici. Adélka s Adélkou připravily plánky obličeje, který budeme vyřezávat. Jeden z nich jsme odsouhlasili a mohlo se jít na to. Pro někoho těžká práce pro jiného legrace. Užili jsme si to a spolupracovali. Dýně vypadala nakonec hezky. Vyšel jí strašidelný obličej, který bude pod svíčkou zářit. Bude nám zdobit vchod našeho oddělení. A práci máme hotovou paní vychovatelko.