Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Balzám na štípanec, odřeninu nebo kolenový revmatismus

Balzám na štípanec, odřeninu nebo kolenový revmatismus

  • Iva Pásková

Iva Pásková

4. 11. 2023

Jsme družinové děti z červené a žluté Pastelky – patříme ve škole k nejmladším. Ještě nemáme doma ani jediné vysvědčení, ale už víme, že ploutve patří do vody, po úterý přijde středa a na svačiny jsou přestávky. 


Po odpolední návštěvě Vlastivědného muzea v České Lípě na téma „Poznáváme naše rostliny“ vám rádi poradíme, čím napravit řádění komárů nebo jak usínat díky polštářku z doušky mateří. Dospěláci, maminky a tatínkové, pojďte s námi do přírody hledat klíč ke zdraví. Projdeme se na čerstvém vzduchu, který svědčí našemu zdraví stejně jako nasbírané bylinky v košíku. A my vám prozradíme, jak dostat vůni do skleničky, jak vzniká tinktura a jak bylinný olej. Nastavte ouška – pošeptám vám, čím jsme zahušťovali levandulový a douglaskový balzám, který jsme si sami vyrobili a odnesli domů – voskem od včeliček. Nač je náš balzám? Zklidňuje kůži a mysl, umí léčit i kolenový revmatismus. Tak to vidíte! Dlouhé společné procházky, sbírání léčivých rostlin a tvoření v domácí bylinkové laboratoři má mnohem víc uzdravovací síly než pilulka anebo lehátková pláž v Emirátech. Navíc nám domov krásně zavoní.