Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
MaSo

MaSo

  • Eva Nohýnková

Mgr. Eva Nohýnková

3. 11. 2023

aneb Matematická soutěž, která nebyla jen o počítání příkladů. Ve čtvrtek 2. listopadu. 2023 proběhla celostátní matematická soutěž MaSo, týmová soutěž určená pro žáky druhého stupně ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.


Naši školu reprezentovaly dva týmy – první tým: Tereza Tučková 9. C, Dominik Samek 8. B, Pavel Samek 8. B, Tomáš Stárek 7. A, druhý tým ve složení: Walter Holmajer 9. C, Jakub Koky 8. B, Patrik Šplíchal 7. D, Jiří Humhal 7. D.

V čem byl zajímavý herní princip? Nešlo jen o počítání příkladů. Za spočítané příklady získávaly týmy tahy do hry, která byla hlavním zdrojem jejich bodů do celkového hodnocení. Důležitá byla koordinace a vzájemná spolupráce. Umístění týmu na stupních vítězů záleží nejen na tom, kolik správně vyřeší příkladů, ale také na strategii ve hře.

Naši studenti sice nedosáhli met nejvyšších, ale získali cenné zkušenosti do let budoucích. Děkujeme za reprezentaci školy a přejeme hodně zdaru do dalších matematických výzev.