Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Druháci u rybníka

Druháci u rybníka

  • Marie  Nováková

Marie Nováková

5. 6. 2022

Ke konci května se žáci ze druhé B, C, D, vydali v rámci projektového dne na výlet k Žizníkovskému rybníku.  


Cestou jsme prošli Svárovem, kde mnozí šli úplně poprvé. Na začátku naučné stezky jsme si připomněli, jak se v lese správně chovat – co je žádoucí a co naopak ne. Cestou jsme si všímali naučných panelů u cesty. Dozvěděli jsme se z nich, jaké keře a houby v lese rostou a jak přesně vypadají. Na dalších panelech zase byly zajímavé informace o ptácích a obojživelnících našeho regionu. Cesta rychle ubíhala a my jsme se přiblížili k našemu cíli. Hned na kraji Žizníkovského rybníka nás překvapila labutí rodinka, kterou jsme se snažili nevyplašit a jen z dálky jsme obdivovali jejich mláďata. Během svačiny jsme bedlivě pozorovali nádhernou přírodní scenérii, kterou běžně ve třídě o velké přestávce nemáme: rybník s rákosím, březový hájek a další stromy okolo břehů, ba i kachny plavoucí na hladině.  

Ve skupinách jsme splnili několik zajímavých, a ne zcela jednoduchých úkolů, které ověřily, jak jsme byli během cesty všímaví a pozorní.  

Během zpáteční cesty jsme si procvičili míření a běh v terénu. Výlet byl osvěžující a my jsme objevili nový kout blízkého okolí České Lípy.