Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Erasmus+ v Maďarsku – pokračování

Erasmus+ v Maďarsku – pokračování

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

14. 10. 2019
Naposledy jsme se ozvali ve středu v podvečer. Co tedy následovalo?
Čtvrtek jsme věnovali poznávání Egeru formou hry. Děti byly rozděleny do mezinárodních skupin. Každá skupina měla svého dospělého vedoucího. Vedoucí skupiny obdržel několik pracovních listů: bodovací arch, arch s obrázky z jednotlivých zákoutí města Egeru, doplňkové otázky a mapu centra města. 

Chodilo se podle nápovědy po jednotlivých památkách, u každé byl čárový kód, kde si děti přečetly v angličtině nápovědu, kam pokračovat a musely plnit úkoly. Hra byla moc pěkně připravená a vymyšlená, ale v krátkém časovém úseku bylo nutno stihnout velké množství památek, tak z toho byla pěkná honička. Navíc ve skupinách bylo více maďarských studentů, tak to nepřineslo kýžený výsledek, kterým měla být komunikace v angličtině. Jinak musíme konstatovat, že dovednosti našich děvčat co se týká orientace v cizím městě, komunikace v angličtině a práce s mapou daleko předčila dovednosti ostatních studentů. Byly jsme na ně opravdu pyšné. Po ukončení hry následovalo vyhodnocení, každý skupina získala sladký pamlsek. A večer konečně přišlo vytoužené disko. Po úvodních hrách se všichni s chutí pustili do tance. Rodiče přichystali občerstvení nejen pro děti, ale i pro vyučující.
V pátek jsme poprvé navštívili novou budovu školy. Nejprve nás přivítal pan ředitel a šlo se rovnou do tělocvičny, kde následoval folklórní program. Nádhera. Ten drive, ta melodie, nohy samy podupávaly. Nejprve se nám představil folklórní soubor zpěvaček zpívajících lidové melodie z Podunají a pak to přišlo. Ty krásné maďarské tance, jež milovala i císařovna Sisi. Začalo to ukázkou několika tanců a pak už tančila celá tělocvična. Radost pohledět. Odpoledne byly rozdány certifikáty a pracovní program skončil.
V sobotu jsme se probudili do slunného rána a už se těšili domů. Ráno jsme se všichni sešli na autobusovém nádraží v Egeru a začala naše téměř 12-ti hodinová cesta domů. Večer po půl osmé jsme vystupovali z vlaku na vlakovém nádraží v České Lípě. Všichni rodiče již toužili po svých dětech a včas si pro ně dojeli.
Nutno říci, že nás naše děvčata velmi dobře reprezentovala, neudělala ostudu jak v angličtině, tak všeobecných dovednostech. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Projekt byl financován z programu Evropské Unie Erasmus+.