Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích

Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích

  • Vojtěch  Legner

Mgr. Vojtěch Legner

19. 5. 2021

Víme, že je tato dobá pro některé z nás těžší, ale věříme, že nás ještě čekají lepší zítřky. Jsou tu ale bohužel tací, kterým už moc času nezbývá a jako škola bychom těmto lidem rádi pomohli a zpříjemnili jim poslední dny jejich života.


V příštích několika týdnech proběhne na naší škole charitativní akce „běh pro hospic“, která je každoročně pořádaná v Litoměřicích a svým výdělkem významně pomáhá k fungování hospice. Zhruba 1/3 financování hospice pochází právě z darů a charitativních akcí, jako je tato.

Krátká prezentace a promítání fotek či videí, proběhne ve výuce VKZ a VKO. Žáci se doví, co je to hospic, k čemu slouží, kdo tam pracuje a jak člověk může pomoci takto na dálku, nebo i přímo v hospici formou dobrovolnictví.

V hodinách tělesné výchovy žáci symbolicky poběží závod, na který je možné přinést dobrovolné startovné 30,-. Výdělek z celé akce se předá zástupci hospice sv. Štěpána, který navštíví některé ze závodů jednotlivých tříd.

Hocpic sv. Štěpána - informace.pdf