Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Keramický kroužek

Keramický kroužek

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

9. 6. 2023

V úterý 6. 6. ukončil svou pravidelnou činnost jeden z keramických kroužků školní družiny. Tuto skupinu navštěvovalo celkem 16 dětí, převážně žáci 2. tříd. 


Během školního roku si děti osvojovaly zásady správných postupů při práci s keramickou hlínou, ale také uplatňovaly svou fantazii a kreativitu. Kromě práce s hlínou si všichni vyzkoušeli i základy drátování, pletení řetízku z provázku v ruce, malbu na plátno akrylovými barvami… Naučili se tak, že keramiku lze doplňovat i dalšími výtvarnými technikami. Práce ve velké skupině byla náročná, nicméně výrobky se dětem dařily a měly z nich radost. Při posledním setkání jsme zhodnotili celoroční práci a pochutnali si na ovocných nanucích. Těšíme se na prázdniny, ale v novém školním roce se opět sejdeme v dílně a budeme pokračovat! Měli bychom dostat novou keramickou pec, držte nám palce, aby to vyšlo! Vypalování už bude zase hračkou a ty glazury… to bude nádhera!