Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Keramický kroužek

Keramický kroužek

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

9. 6. 2024

Tak jako ostatní keramické kroužky, tak i ten náš, ukončily v letošním školním roce svou činnost. Scházelo se v něm každý čtvrtek 13 dětí ze školní družiny.


Pracovali v něm žáci a žákyně, kteří navázali na práci z předchozích let a nově nám kroužek doplnilo několik děvčat z 5. oddělení, navštěvující 1. třídu. Jelikož jsme pro tento školní rok dostali novou pec, výrobky byly opravdu nádherné. Stará pec nám již nedokázala vypálit glazury v odpovídající kvalitě.

Tak jako každým rokem jsme opět pracovali s několika druhy hlíny. Ke zdobení jsme využívali různé druhy zdobení a tak jak je v mé oblibě, keramiku jsme ve finální fázi kombinovali s dalšími materiály, jako drátek, pytlovina, stuhy, látky, drobné komponenty převážně z přírodních materiálů. Při tomto dokončování obdivuji dětskou fantazii, s kterou jsou schopné dát výrobku tu správnou tečku. Tematicky jsme se drželi ročních období a příslušným svátkům a znakům, které tato období charakterizují.

Na závěr jsme navštívili Kavárnu LaKy, kde jsme byli vřele vítáni. U dobrot jsme pak na terásce zhodnotili celoroční práci. Na památku si každý domů odnesl kromě množství keramických výrobků i pochvalu s fotografií celé skupiny. Pec jsme poslali na prázdniny a my už se na ně též velmi těšíme.