Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Ozdravný pobyt 2. B a 2. D

Ozdravný pobyt 2. B a 2. D

  • Iva  Brožová

Mgr. Iva Brožová

19. 6. 2023

Žáci druhých tříd strávili pět dní v nádherném prostředí Lužických hor v Polesí u Rynoltic.


Cesta vlakem utekla jako voda. Z nádraží v Rynolticích jsme se vydali dva kilometry pěšky do Penzionu Sportturia. Cestou jsme vylezli na skalní vyhlídku Havran, odkud byl krásný pohled na Polesí i na náš penzion.

Hned odpoledne jsme vyrazili na první výlet na Horní skály. Po cestě jsme sbírali lesní jahody, které nám moc chutnaly. Míjeli jsme řopíky (opevnění z 2. světové války). Jeden jsme prozkoumali zevnitř.

V úterý dopoledne jsme vyluštili zprávu v Morseově abecedě a hráli hry na hřišti. Odpoledne nás čekal nejdelší výlet na Popovu skálu, odkud byl opět nádherný výhled na Ještěd, do Polska i Německa. Večer už jsme byli na další hry moc unavení.

Ve středu dopoledne jsme se vydali k rybníčku ukrytému v lese. Zde jsme pomocí speciálních lup a mikroskopů zkoumali vodní živočichy. Měli jsme to štěstí, že se právě pulci měnili v žabičky, takže jsme viděli různá vývojová stadia žabek. Odpoledne jsme vyměnili krásnou přírodu za velkoměsto a šli jsme do Rynoltic na zmrzlinu a drobné nákupy. U zdejší školy jsme si pohráli na prolejzkách. Na zpáteční cestě jsme navštívili místní hasiče. Večer jsme opekli buřty a zahráli hru Opisovaná. Pak už jsme byli opravdu unavení.

Ve čtvrtek dopoledne nás čekalo překvapení. Místní sokolník nám předvedl práci s dravci – káně a orel a ukázal nám největšího pěvce – krkavce. Moc pěkná podívaná! Odpoledne jsme se vydali na Loupežnický vrch a zříceninu hradu Větrov zachránit princeznu ze zakletí. Po cestě jsme museli splnit několik úkolů. Čaroděj nám ztížil plnění úkolů a seslal na nás prudký déšť. Nás to ale nezastavilo. Úkoly jsme splnili, moc čaroděje skončila a přestalo pršet. Princezna nás za vysvobození odměnila pokladem – drahokamy a bonbóny. Večer nás ještě čekala stezka odvahy a po ní jsme padali do postelí a hned spali.

V pátek ráno jsme už jen sbalili kufry, které nám tatínek Kopecký odvezl do školy a my jsme šli na nádraží, odkud jsme odjeli do České Lípy a pěšky ke škole. Tady už na nás čekali rodiče. Bylo dobře, ale doma s rodiči ještě lépe.