Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Podzimní výsadba a práce v areálu školy

Podzimní výsadba a práce v areálu školy

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

6. 11. 2023

Tak jako v předchozích letech, vysadili šesťáci v areálu školu větší množství cibulnatých květin, jako jsou tulipány, narcisy a hyacinty. Tyto rostliny nás vždy potěší jarní záplavu květů.


Šesté ročníky také vysadily svoje třídní stromy a keře. 6. A – slivoň kurilskou, která se vždy obalí množstvím bílých květů. 6. B – červeně kvetoucí motýlí keř Budllea davidii poskytující nektar nejen motýlům. 6. C – okrasný trnovník akát s červenobílými květy a 6. D prastarý jinan dvoulaločný strom, který roste na naší planetě již od třetihor.

Je zajímavé, když se děti v 9. ročníku vyfotí na památku u svého stromu nebo keře a mohou z pořízených fotografií porovnat, jak za tu dobu dřeviny povyrostly a zkrásněly. A pokud jednou přivedou na naší školu i svoje děti, mohou jim ukázat, co sami v areálu školy zasadily. A že takových dřevin, které sázeli naši bývalí žáci, v našem areálu máme! Výsadbu totiž intenzivně provádíme přes třicet let.

K 105. výročí vzniku Československé republiky vysadila třída 9. D poblíž odrůdy růže Masarykova jubilejní, další prvorepublikovou růži Dr. Masaryk. Také byly a ještě budou v areálu školy vysazeny další zajímavé odrůdy této trnité krásky.

V současnosti připravujeme areál školy na zimní období, takže hlavně hrabeme listí, které používáme buď do kompostu, nebo k zakrývání četných již zmíněných růží.