Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Prezentace únorových projektů

Prezentace únorových projektů

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

7. 3. 2022

Napříč všemi třídami druhého stupně se děti připravovaly na přednes únorového projektu, který se týkal hlavních měst anglicky mluvících zemí.


Šesté ročníky měly ta nejjednodušší hlavní města typu Londýn, Ottawa, Washington D. C. Čím vyšší ročník, tím méně známá anglicky mluvící země, až v ročníku devátém jsme došli k městu Kingstown ze zcela neznáme země Saint Vincent and Grenadines. Tentokrát se nám vyučujícím zdálo, že se toho děti zhostily mnohem lépe, než při předchozím vánočním projektu „Christmas around the world“. Děti zapracovaly i na přednesech, tak jsme si vyslechli krásné prezentace. Na veřejná vystoupení se přišly podívat i skupiny angličtinářů, jako druhého cizího jazyka, ale i němčináři. Myslím, že se nám tato spolupráce napříč ročníky a jazyky druhého stupně, slibně rozjíždí. Nyní máme dva měsíce na přípravu velikonočního projektu. Tak zase na konci dubna naviděnou.