Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Přežijí – přímorožec beisa

Přežijí – přímorožec beisa

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

8. 10. 2024

Po prázdninách jsme se ve 2. B vydali na další putování za ohroženými zvířaty Afriky. V prvním říjnovém týdnu došlo na seznámení s přímorožcem beisou, kterého se na pláních Afriky prohání necelých 13 000 kusů.


V první části dne jsme si procvičili abecedu, která nám odhalila název zvířete. Čekala nás myšlenková mapa, ale tentokráte na ní byly již připravené otázky. Následovaly otázky, které by nás o zvířeti ještě zajímaly. V další hodině jsme pracovali s naučným textem metodou I.N.S.E.R.T. , poté jsme si na tabulích označili, co nám souhlasilo s původním zápisem, co víme nového či jsme ještě vůbec nevěděli. Ukázali jsme si, jak dlouhé jsou rohy přímorožce, jak je vysoký, jak vysoko dokáže vyskočit. Na závěr jsme se vrhli do vlastního ztvárnění zvířete – každý měl možnost volby. Někdo modeloval, někdo kreslil. Všem se ale vedlo velmi dobře.

V poslední části dne jsme se zamýšleli nad ochranou, provedli jsme názorovou škálu i sebehodnocení. Úplný závěr patřil kratičké životabásni, která se všem velmi vydařila.