Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Země snů

Země snů

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

8. 10. 2024

Na zámku v Ploskovicích se každoročně koná akce Země snů určená pro mladší žáčky. Dne 8. 10. 2024 se žáci 2. B vydali na zámek, aby pomohli a bojovali o záchranu princezny.


Byla kdysi jednou krásná Země snů, kde vše bylo poklidné, hezké. Královi a královně se narodily dvě děti. Princezna Sněženka a princ Čaroděj. Když jejich otec zemřel předal vládu princezně, což její bratr neunesl a celou Zemi snů zaklel. Princezna je velmi nemocná. Pan průvodce touto zemí prosí malé skřítky o pomoc. Tak se z malých žáků stali skřítci, jejichž úkolem bylo princeznu vysvobodit.

Cestou zámeckým parkem plnili úkoly na třech stanovištích. Hledali poztrácené motýly, naslouchali otázkám zvídavých pohádkových postav a hledali na ně odpovědi, učili se poznávat stromy a význam dobrého i zlého ohně, museli získat živou vodu. To byl těžký úkol u Loužičky, ve sklepení se však skřítkové nezalekli a úkol zvládli. Cestou sbírali barevné klíče, které jim otevřely dveře do zámku k princezně. Nejtěžším úkolem bylo naučit se kouzelné zaříkadlo, které čaroděje zahubí a tím osvobodí princeznu.

Některé úkoly byly lehčí, jiné těžké. Asi nejtěžší bylo zapamatovat si říkadlo. Před čarodějem však děti obstály a princeznu se jim podařilo zachránit. Předaly princezně praporek naděje, živou vodu a princezna jim na oplátku dala kouzelný kamínek, který jim bude přivolávat jen hezké a kouzelné sny.