Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Redakce "hrupky" v ZOO

Redakce "hrupky" v ZOO

  • Gabriela  Fišarová

Mgr. Gabriela Fišarová

7. 10. 2024

I když potemnělá obloha nevěštila vůbec slibné počasí, vydalo se v sobotu 5. října 14 redaktorů školního časopisu do liberecké zoo, kde probíhaly současně dvě tradiční akce, Den sponzorů a Den zvířat. 


Naším hlavním cílem bylo předání sponzorského daru, tedy vybraných peněz, pro pandu červenou. Touto cestou děkujeme všem, kteří přispěli na "naše” společné zvířátko. Přestože se začalo vybírat doslova na poslední chvíli, shromáždilo se neuvěřitelných  6 400Kč.

Na uvítanou dostal každý člen výpravy drobnou pozornost, poukázky na občerstvení a pásku, která ho opravňovala k bezplatnému vstupu do areálu celé zahrady. Krátce po našem příjezdu začala komentovaná prohlídka a k našemu překvapení byl jejím průvodcem sám pan ředitel Nejedlo. Svým poutavým vyprávěním okořeněným vtipem nezklamal nikoho z posluchačů. Dozvěděli jsme se, co nového do budoucna v zoo chystají, ale o tom se více dočtete v podzimní “hrupce”. Při kávičce si pan ředitel udělal čas i na naše redaktorky z  8. ročníků a zodpověděl jim připravené dotazy. Ostatní děti ze 6. C, 7. D a 7. B se vydaly zjišťovat různé zajímavosti, z nichž sestaví zábavný kvíz. Dále si v pracovních skupinách vyslechly komentované prohlídky u některých výběhů. To, co se dozvěděly, se opět objeví v časopise. Chlapecká skupina si  nemohla vynachválit účast na otevření nové expozice ještěrů, při kterém se stali svědky i přestříhávání pásky. To se hned tak někomu nepodaří. Všichni si užili různé soutěže, nákup suvenýrů a mnohé redaktorky se vracely domů s dračím tetováním. Poslední zastavení se konalo, jak jinak, než u “našich” pand. Tentokrát se téměř nepohybovaly a většinu času odpočívaly stočené do klubíčka v korunách  stromů. Atmosféra v zoo nás ani letos nezklamala a vřele doporučujeme její návštěvu všem milovníkům zvířat.