Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektové odpoledne 6. C

Projektové odpoledne 6. C

  • Petr  Novák

Bc. Petr Novák

27. 5. 2021

V pondělí 17. 5. jsme si s naším angličtinářem p. Petrem Novákem udělali projektové odpoledne na téma USA, které právě probíráme v hodině angličtiny. 


Sešli jsme se jsme se před hlavním vchodem a poté pokračovali do odborné učebny. Když jsme se všichni usadili do našich židlích, pan učitel od nás vybral sodu a škrob na výrobu domácího moduritu. Ten byl použit na výrobu jednotlivých států v USA, který si mohl každý sám vybrat. Na onu tvorbu "těsta" jsme se přesunuli do školní kuchyňky. Vše jsme podle receptu smíchali dohromady, zamíchali, vytvořili a dali sušit do trouby.
V učebně nám Pan Novák ukazoval různé fotky, kde byl a k tomu ještě mnoho zajímavostí o USA. Po nějaké době jsme se vrátili do kuchyňky a vyzvedli jsme si své výtvory z trouby. O volné přestávce  naše sendviče a další pochutiny padali do našich žaludků. Jednotlivé státy jsme si ozdobili, vybarvili,  vše uklidili a v 6 hodin jsme odcházeli domů. Všichni jsme si to náramně užili. Bylo to dlouhé a moc krásné.

Veronika Šustrová, Tereza Tučková, Kamila Menšíková 6. C