Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektová práce ve 4. B

Projektová práce ve 4. B

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

28. 5. 2021

Distanční výuka nebyla pro nikoho jednoduchá. Výuka anglického jazyka byla náročná dvojnásob. V této době byla skupině žáků zadána projektová práce na téma IN THE CITY.


Žáci měli ve větším formátu zpracovat toto téma, mohli vytvořit model města, leporelo, postavit město z Lega, následně toto doplnit štítky se slovní zásobou, kterou již znají. Kromě pouhé slovní zásoby se nám někteří rozepsali i ve větách, najdeme zde i nějaké chyby, ale vždyť chybami se člověk učí! Každý z žáků si tak vybral způsob, který je mu blízký. Někteří k práci přizvali i rodinné příslušníky, a tak vznikla nádherná díla. Radimův úžasný model města byl velmi náročný na přepravu, ale skvělým způsobem nám poslouží k popisu a orientaci v prostoru…. Někdo tvořil město imaginární, někteří se zaměřili na Českou Lípu, Matěj nás překvapil městem evropským. Z kartonu vytvořil Londýn s typickými londýnskými prvky. Nechybí zde Big Ben, Tower Bridge ani funkční Londýnské oko. Ještě nás čeká závěrečný úkon – aktivní využití slovní zásoby při konverzaci nad každou prací. Věřím, že i to se žákům bude dařit.