Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Škola v přírodě pod Jedlovou

Škola v přírodě pod Jedlovou

  • Kateřina Písaříková

Mgr. Kateřina Písaříková

13. 6. 2024

Týden v přírodě se nám velice vydařil. Třídy 5. A a 5. C se vydaly do Jiřetína pod Jedlovou. Ubytovali jsme se jen kousek pod kopcem Jedlová v malé osadě téměř uprostřed lesa.


Hned první den jsme vyrazili do města. Na náměstí jsme obdivovali vodotrysk, navštívili jsme infocentrum a také zdejší obchod. Všichni jsme si nakoupili pohledy a ještě ten den jsme napsali rodičům.

Druhý den jsme se vydali na celodenní výlet. Po snídani jsme vyrazili na Jedlovou, kde jsme navštívili kamennou rozhlednu. Pokračovali jsme dál na zříceninu středověkého hradu Tolštejn, kde jsme si po zaplacení vstupného mohli vylézt po železných schodech na všechny části zříceniny a rozhlížet se po krásném okolí. Před další cestou jsme se posilnili malým obědem a vydali se zpět do chaty.

Ve středu jsme hráli venku míčové hry a odpoledne jsme zvolili spíše odpočinkový program. Za mírného deště jsme si společně pustili pohádku a k tomu jsme si dali popcorn. Protože jsme už k večeru byli dost odpočatí, rozhodli jsme se pro taneční večer v rytmu Just Dance.

Ve čtvrtek jsme vyrazili k rybníku Světlík a k větrnému mlýnu, který je jen o kousek dále. Po cestě jsme si ještě stihli prohlédnout kozí farmu, než začalo mírně pršet, naštěstí jsme byli všichni vybaveni pláštěnkami. Večer jsme na závěr našeho výletu opékali na ohni marshmallows a pomalu se připravovali na zítřejší odjezd. Po večerce se paní učitelky vydaly připravit stezku odvahy. Po setmění už první děti vyráželi na krátkou stezku lesem osvícenou pouze světélky. Všichni stezkou úspěšně prošli a spokojeně se vrátili do své postele.

Výlet se nám všem moc líbil a vrátili jsme se domů se spoustou skvělých zážitků.