Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
1. A a 1. B v děčínské ZOO

1. A a 1. B v děčínské ZOO

  • Daniela  Hojsáková

Ing. Daniela Hojsáková

13. 6. 2024

V úterý 11. 6. jsme vyrazili vlakem z hlavního nádraží do Zoologické zahrady v Děčíně. Zpočátku nás trochu vyděsilo chladnější počasí, ale naštěstí se brzy vyjasnilo, a proto nám už nic nemohlo výlet pokazit.


Na začátku jsme se posilnili svačinou, abychom se mohli vypravit za místními zvířecími obyvateli. Samozřejmě nás zaujal medvěd, kapybary, vlci, divoká prasata, čápi, korunáči a řada dalších. Nejvíc nás ale pobavili svým vystoupením chápani. Chápan středoamerický mexický obývá horské a deštné lesy Mexika, Belize, El Salvadoru, Guatemaly a Hondurasu. Jedná se o kriticky ohrožený druh primáta, který má velmi dlouhé končetiny a ocas. Ocas používá jako pátou končetinu a při chůzi se o něj opírá. Indiáni mu přezdívají „pavoučí opice“ pro svůj pohyb a akrobatické vystupování. V závěru návštěvy nechyběl nákup pamlsků a suvenýrů. Přestože jsme našlapali spoustu kroků, všichni zvládli výpravu na jedničku, a proto se už těšíme na další dobrodružství.