Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Výlet do ZOO Děčín

Výlet do ZOO Děčín

  • Lenka  Heidlerová

Bc. Lenka Heidlerová

12. 6. 2024

Dne 7. 6. se vydaly třídy 1. C a 1. D do ZOO v Děčíně. Bylo to poprvé, co děti jely na školní výlet autobusem a zvládly to skvěle.


Po příjezdu na zastávku v Děčíne jsme nejdříve museli vyšlapat prudký kopec nahoru k ZOO, což se některým dětem moc nelíbilo, ale výhled z kopce na město je nadchl. 
V ZOO jsme měli připravený program pro děti. V 9:30 hodin se vydala 1, skupinka (třída 1. D) s p.lektorkou na průzkum ZOO a v 10:00 hodin šla na řadu 2. skupinka, která měla p.lektora.
S p. lektorem jsme prošli kus ZOO, kdy ukazoval dětem různá zvířátka a říkal k tomu další zajímavé informace. Také si s dětmi povídal a vysvětloval jim, k čemu nám slouží les, co dělat a nedělat v lese, jak se chovat k lesu a ke zvířátkám v něm. Vtipnou formou vysvětloval dětem, čím můžeme a čím nesmíme krmit veverky, dále například vysvětloval, kdo je to kukačka a proč vyhazuje z hnízda ostatní vejce a přitom si s dětmi rovnou zahrál i hru na kukačku.  Poté jsme s dětmi a s p.lektorem šli do učebny, kde děti hádaly zvuky zvířat, které slyšely v ZOO a nakonec kdo chtěl, si mohl pohladit užovku. 
Jako poslední na děti čekalo hřiště, kde si mohly pohrát a čekal je nákup suvenýrů. Po 12.hodině jsme vyjeli zpět ke škole. Děti byly moc hodné a výlet se dětem líbil.