Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Školní kolo soutěže v anglickém jazyce

Školní kolo soutěže v anglickém jazyce

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

5. 2. 2023

Na začátku ledna 2023 proběhla třídní kola školní olympiády v anglickém jazyce. Ti nejlepší z nejlepších v každém ročníku se sešli poslední týden v lednu, aby zápolili o vítěze školního kola a postupujícího do kola oblastního.


V obou kategoriích I. A i II. A bylo celkem nominováno 24 žáků, tj. 6 žáků z každého ročníku, kteří postoupili na základě písemné zkoušky, jež se skládala z porozumění čtenému textu, porozumění slyšenému textu a užití jak gramatiky, tak slovní zásoby v praxi. S tím, že byl kladen důraz na první dvě disciplíny. Tak tedy postoupilo 24 žáků a dvě komise složené z učitelů angličtiny na naší škole: Bc Šenová Linda, Bc Novák Petr, Mgr Truhlářová Iveta a Pavel Kožáni prozkoumali znalosti našich soutěžících ve dvojicích, abychom se více přiblížili realitě zkoušek na „British Council“. A jak to všechno dopadlo?

V kategorii I. A, tedy žáků 6. a 7. ročníků se na 1. místě umístil Hrdina Robin se ziskem 87 bodů, na druhém a třetím místě oba šesťáci Rajdl Dominik s 87 body a Studenovský Šimon s 85 body.

V kategorii II. A, tedy žáků 8. a 9. ročníků se na 1., postupovém, místě umístila Nováková Adéla se ziskem 314 bodů, na 2. místě Lebeda Patrik s 307 body a třetí místo se ziskem 284 bodů obsadil Makula Aleš.

Všem vítězům gratulujeme.