Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Třeťáci v Srbské Kamenici

Třeťáci v Srbské Kamenici

  • Iva  Brožová

Mgr. Iva Brožová

17. 6. 2024

Minulý týden strávili žáci 3. B a 3.D v krásném prostředí Národního parku Česko-saské Švýcarsko. Byli jsme ubytováni v Srbské Kamenici v penzionu Pod Kaštany.


Odtud jsme vyráželi do blízkého i vzdálenějšího okolí za poznáním. Prošli jsme naučnou stezku Muzeum československého opevnění 1935 – 1938. Každý řopík jsme prozkoumali zvenku i zevnitř. Odborný výklad nám provedl pan Kakara, místní nadšenec a majitel dvou řopíků. Po cestě jsme našli několik pravých hřibů.

Vydali jsme se k Dolskému Mlýnu, kde se natáčela pohádka Pyšná princezna. Zde jsme důkladně prošli celou zříceninu. Na březích říčky Kamenice jsme „narýžovali“ drahokamy.

Při celodenním výletu do obce Růžová jsme navštívili Mydlárnu Rubens. Každý si vyrobil mýdlo dle svých představ. Po cestě zpět jsme vylezli na rozhlednu Růženka (zvaná Chobotnice).

Prošli jsme naučnou stezku Srbská Kamenice. Jedním ze zastavení je i lesní divadlo, kde jsme prozkoumali každý kout.

V blízkosti penzionu se nachází kemp U Ferdinanda, v jehož prostorách jsme si zahráli několik her.

Přímo v areálu penzionu jsme si opekli buřty, na malém hřišti zahráli kopanou, „piškvorky“ a vyzkoušeli prolézačky.

Školu v přírodě jsme si užili. Velký dík patří personálu penzionu Pod Kaštany, který se o nás staral jako o vlastní. Nezapomenutelný byl řízek s hranolkami a bohaté snídaně formou „švédských stolů“.

Mgr. Iva Brožová, Mgr. Lenka Kolstrunková, Kateřina Němečková