Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
U STARŠÍCH ŽÁKŮ ZACINKALO STŘÍBRO

U STARŠÍCH ŽÁKŮ ZACINKALO STŘÍBRO

  • Jan Havlásek

Mgr. Jan Havlásek

16. 5. 2022

POHÁR ROZHLASU STARŠÍ ŽÁCI A ŽÁKYNĚ

 

Po dvouleté pandemické odmlce se naše škola opět zúčastnila tradiční lehkoatletické akce: Pohár rozhlasu.

 


Po dvouleté pandemické odmlce se naše škola 10. 05. 2022 opět zúčastnila tradiční lehkoatletické akce: Pohár rozhlasu. Jelikož se jedná o kolektivní soutěž, rozhodoval bodový součet celého družstva. Takže se muselo velice dobře vybírat a kalkulovat, kam a koho přiřadit na disciplínu, listovat v bodovacích tabulkách a věřit, že výkony budou optimální. Tato pečlivá a mravenčí práce se již tradičně potvrdila, protože jsme patřili opět k horkým favoritům s nejvyššími ambicemi. Žáci a žákyně 8. a 9. ročníku nedali svým soupeřům nic zadarmo, což potvrdili svými nejlepšími výkony.

Soutěžilo se v disciplínách: běh na 60 metrů, běh na 800/1 500 metrů, štafeta 4x60 metrů, skok daleký, skok vysoký a vrh koulí.

Netradičně se začínalo štafetovými běhy, které se velice povedly, protože jak dívčí, tak chlapecká štafeta obsadila celkové 2. místo v disciplíně. Poté se družstva rozprchla po celém atletickém areálu, neboť se přešlo již k individuálním disciplínám. Za zmínku z individuálních výkonů stojí absolutní vítězství Jonáše Samka v běhu na 1 500 metrů s časem 5:03,35 a Andrey Treglerová ve vrhu koulí, kde výkonem 9,10 metrů jasně ovládla tuto silovou disciplínu.

Po absolvování všech atletických disciplín přicházelo na řadu sčítání bodů a konečné vyhodnocení.

STARŠÍ ŽÁKYNĚ nakonec vybojovaly krásné 5. místo, když jim o 171 bodů uteklo 3. místo. Tyto slečny si zaslouží ohromný respekt: Havránková Kateřina, Popovičová Kristýna, Veselá Lucie, Košková Kateřina, Mašková Ilona, Stránská Adéla, Janošíková Andrea, Libichová Nikola, Koky Kateřina a Treglerová Andrea

STARŠÍ ŽÁCI se po vypětí všech sil nakonec umístili na úžasném stříbrném stupínku, kdy jediná škola na okrese byla o něco lepší, ale takový už je prostě sport. Chlapci však neskrývali ohromnou radost z výsledku a náležitě při vyhlášení projevili bouřlivé emoce. Za úspěchem stojí tito hoši: Flíček Jakub, Skládaný Jan, Lysý David, Košnar Pavel, Valenta Adrien, Tauš Kristián, Entner Jan, Havrda Jakub a Samek Jonáš.

Všem zúčastněním moc děkuje za reprezentaci školy.
Zelinková Alena a Havlásek Jan
Sportu zdar a kroužení na ovále zvlášť.