Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Venkovní výuka na naší škole

Venkovní výuka na naší škole

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

4. 6. 2021

Již mnoho let informujeme na našich webových stránkách o budování školní lesní zahrady, přírodní učebny a četných výsadbách okrasných stromů, keřů, květin a bylinek.


Tato činnost nám přináší v současnosti pomyslné plody tím, že můžeme uskutečňovat v areálu školy praktickou výuku přírodopisu, přírodovědy, ale i jiných předmětů.

Stále častěji jsou vidět třídy prvního stupně, jak se svými p. učitelkami, využívají náš rozlehlý areál školy k výuce. Žáci sedmého ročníku mají jednu hodinu přírodopisu týdně venku, kde se seznamují se stavbou rostlin, četnými druhy stromů, keřů, ale i léčivých rostlin. Zajímavé hodiny tělesné výchovy připravila pro děti paní učitelka Alena. Zelinková, formou orientačního běhu po areálu školy spojeného s plněním úkolů. Pan učitel Havlásek využil hodinu zeměpisu a zadal své třídě souřadnice, na kterých děti hledaly úkoly, po jejichž splnění jim vyšlo místo, kde byl ukrytý poklad ve formě bonbonů, které děti dostaly ke svému svátku. Třída 7. B vysadila v rámci venkovní výuky přírodopisu na školním vrbovišti „pomlázkovník“, který nám věnovala paní učitelka Truhlářová.

Venkovní výuka je nejen vhodným zpestřením výuky, ale také umožňuje našim dětem odpočinout si od respirátorů a roušek.