Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Víkendový pobyt v přírodě

Víkendový pobyt v přírodě

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

13. 6. 2023

První víkend v červnu patřil dětem z přípravné třídy 0. C. Víkend? Ano, prožili jsme společně celý víkend


V pátek ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží a hurá vlakem do Stvolínek. Pak už cesta pěšky po červené turistické značce do Holan. Cestou jsme sledovali vodní ptáky, lesní mravence, kopce Vlhošť i Ronov. Prolezli jsme několik jeskyní, svlažili nohy v potoce. Po příchodu do penzionu na nás čekal oběd, oblíbená rajská, ubytování v pokojích a pak už hurá zase ven! A děti během víkendu v Holanech zvládly opravdu hodně... hry s přírodninami, plavání v bazénu, noční výpravu s baterkami, sami si opéct na ohni špekáček, ustlat si postel, sledovat západ slunce, vnímat zpěv ptáků i ticho přírody, najít Jardův, vlastně skřítkův poklad, kterému předcházelo plnění úkolů, anebo jen tak si hrát s kamarády... Ale to nejtěžší a pro některé děti úplně poprvé, bylo zvládnout odloučení od rodičů i přes noc. A tak v neděli, když jsi pro děti rodiče přijeli, bylo krásné sledovat, spokojené a pyšné děti, hrdé, že to zvládly a že se všem na pobytu líbilo.

Chtěla bych moc poděkovat všem rodičům za výbornou spolupráci, ovoce, zeleninu a sladkosti pro děti a také za vzájemnou pomoc při odvozu dětí, protože ať se to někomu zdá nemyslitelné, i v této době není auto v rodině samozřejmostí. Věřím, že zážitky v dětech zůstanou a budou se těšit na další výpravy za novým poznáním.