Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Výlet na rozhlednu

Výlet na rozhlednu

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

28. 6. 2024

Děti z 5. oddělení školní družiny se v úterý 25. 6. vypravily na výlet vlakem. Cílem naší cesty byla rozhledna Hořidla, která se nachází na okraji Českého středohoří.


Děti byly vybaveny opalovacími krémy, repelentními přípravky, dekami, kšiltovkami, pláštěnkami a samozřejmě jídlem i pitím, jako správní výletníci! Po vystoupání pod rozhlednu jsme si nejprve udělali piknik. Následně plni sil, jsme zdolali i rozhlednu, která je 13 metrů vysoká a vede na ní 67 schodů. To byl výhled!!! Viděli jsme Sedlo, Ronov, Říp, Milešovku…Všichni dostali za odměnu suvenýry s vyobrazením rozhledny. Při zpáteční cestě jsme se zastavili ve vesničce Chotiněves, kde jsme se občerstvili nanuky, doplnili tekutiny a jako bonus jsme dostali koláčky. Během cesty si děti všímaly krajiny, pozorovaly motýly, ochutnaly třešně, rozpoznávaly byliny… Hlavně si však užívaly legraci a společně strávené letní odpoledne. I sluníčko bylo tentokrát s námi!