Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Přežijí – Slon africký

Přežijí – Slon africký

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

27. 6. 2024

V posledním týdnu školního roku se naši prvňáčci vydali za pozváním dalšího ohroženého živočicha Afriky.


Na pomyslnou cestu se vydali do daleké Afriky hned ráno. Dnes je čekal největší suchozemský savec - Slon africký, který obývá africkou savanu. Ve volné přírodě hodně ubývá.

V úvodu jsme si společně řekli, co nás dnes čeká a jaká jsou pravidla. Prvním úkolem byla hra špioni, kde jsme museli odhalit zvíře o které půjde. Následoval alfabox, který se dětem moc líbil a prověřil, co vše již vědí. Poté jsme si pustili krátké video, ze kterého jsme čerpali informace a doplňovali jsme postupně další z prezentace. Napodobovali jsme sloní chůzi, vysvětlili si proč se říká „sloní pamět“ či dupeš jako slon. Poměřili jsme výšku a délku, odhadovali váhu a dokonce jsme měřili, kolik toho nasaje chobotem. Následovala kresba africké savany se slonem jako pánem této krajiny. Toto majestátní zvíře nás uchvátilo, zejména jeho roztomilá mláďata. Už také víme, že existuje ještě slon pralesní a indický. Slona indického nám paní učitelka ukázala ve vlastním videu ze svých sloních toulek. Už víme jaké základní znaky slouží k jejich rozeznání. Nakonec jsme si napsali životabáseň a zatančili si se sloníkem Toníkem. Za odměnu jsme si poslepu a chobotem mohli vzít drobnou odměnu.

Celé dopoledne uběhlo jako voda a my se z pomyslné Afriky museli vrátit zpět. Blíží se prázdniny, ale po nich nás čeká ještě dalších pět afrických zastavení.Už teď se moc těšíme.