Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
ŽÁCI NAVŠTÍVILI POSLANECKOU SNĚMOVNU A MICROSOFT

ŽÁCI NAVŠTÍVILI POSLANECKOU SNĚMOVNU A MICROSOFT

  • Jan Havlásek

Mgr. Jan Havlásek

2. 5. 2023

Žáci 8. a 9. ročníku se vydali na exkurzi do hlavního města, kde si prohlédli prostory Parlamentu ČR, zjistili jak je uspořádána dolní komora a jakým způsobem se vykonává zákonodárná moc.


Žáci 8. a 9. ročníku se vydali na exkurzi do hlavního města, kde si prohlédli prostory Parlamentu ČR, zjistili jak je uspořádána dolní komora a jakým způsobem se vykonává zákonodárná moc. Všechny tyto skutečnosti nám objasnili: poslanec Mgr. Jan Berki, Ph.D. a poslankyně Ing. Jarmila Levko, se kterými po prohlídce proběhla krátká beseda.

Zde musíme poděkovat ještě synovi paní učitelky Pavlíny Svobodové, který nám tento zážitek zčásti zprostředkoval.

Po návštěvě dolní komory ČR byla krátká přestávka, kterou vyplnili tradiční řetězce KFC nebo McDonald a cesta autobusem do sídla Microsoftu.

V Microsoftu nás provázel Ing. Karel Klatovský, který zde působí jako vedoucí pracovník v oddělení vzdělávání, takže k nám měl velice blízko. Dětem hned na úvod prozradil, jak používat a využívat inovativní technologie, zejména AI při práci a prozradil jim, jaká jsou kritéria při ucházení se o práci v Microsoftu. Pak nás provedl celou budovou a ukázal nám, že některá zaměstnání nemusí mít pevnou pracovní dobu, ani místo... že si vše můžeme ovlivňovat jenom my.

Děkujeme žákům a vzorné vystupování,
Svobodová Pavlína a Havlásek Jan