Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Život v areálu školy – třetí část

Život v areálu školy – třetí část

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

20. 6. 2020

Poslední příspěvek o životě v našem areálu školy je o savcích. Již mnoho let zde s námi žijí zajíci. Každé jaro zde nacházíme nové generace těchto roztomilých ušáků. Rádi se přes den se uchylují do klidnější spodní části areálu školy.


Odpoledne je lze i zahlédnout před hlavní budovou školy. V zimě často využívají nejteplejšího místa, v atriu mezi šatnami, kde se často uchylují i pod neostříhané růže, které jim vytváří pěknou obranu před dravci. Zajíci rádi, podle pořízených fotografií, požírají pampelišky a to i stvoly s květy, řebříček a jetelíček. Jsou dokonale maskovaní a při nebezpečí se dokáží doslova připlácnout k zemi tak, že nejsou vidět. Pokud se přiblížíte příliš blízko, vyráží tryskem pryč.

Na školní zahradě byla pozorována i zaznamenána veverka, která sem chodí na lískové oříšky. V areálu máme také ježky, ale neboť jsou aktivní zejména v noci, zatím nebyli vyfoceni. Pro ježky se v dílnách připravují ježkovníky pro jejich přezimování. Zajímavé je i svědectví o zahlédnutí jezevce, který zde sice noru nemá, ale přichází sem z přilehlých parků.