Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
ZOOPARK ZELČÍN

ZOOPARK ZELČÍN

  • Lenka  Kolstrunková

Mgr. Lenka Kolstrunková

21. 6. 2024

Krásný den plný nových zážitků prožili ve středu 19. 6. žáci 3. B a 3. D v zooparku Zelčín. Hned na začátku nás čekala tvořivá dílnička. Každý si vybarvil dřevěné zvířátko, které si může doma dát, díky magnetu, na ledničku.


Poté jsme se vydali se slečnou průvodkyní na prohlídku zooparku. Měli jsme možnost vstoupit do výběhu zvířat a speciální směsí je krmit. Koně, lamy, prasátka, krávy, kozy a ovce jsme si mohli pohladit a vidět je tak z bezprostřední blízkosti. Všechna zvířátka byla krotká a zvyklá na každodenní kontakt s lidmi.

Některá zvířata jsme si jen prohlédli a měli jsme je téměř na dosah ruky - klokana, pštrosa emu, maru stepní nebo surikaty. Byl to velký zážitek, na který budeme vzpomínat.

V areálu se nachází i řada vzdušných trampolín a „hrad“ z balíků slámy, kde jsme se skvěle pobavili.

Po nákupu nezbytných suvenýrů jsme se vydali naučnou stezkou do vedlejší vesnice Vrbno. Zde už na nás čekal autobus, který nás dovezl zpět do České Lípy.

Mgr. Lenka Kolstrunková, Mgr. Iva Brožová