Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Místo, kde žijeme

Místo, kde žijeme

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

19. 9. 2024

Na projektový den se třída 6. C vypravila za památnými stromy České Lípy. 


A tak jsme navštívili košatý buk červený, vzácný liliovník u plaveckého stadionu, stařičké lípy u kostela Maří Magdaleny, vzácné jilmy u vodního hradu, památnou Lípu svobody poblíž vlakové stanice Česká Lípa Střelnice a obrovský topol černý na sídlišti Sever.

Cestou jsme viděli i jiné majestátní stromy např. dub červený v parku pod hřbitovem, u něhož jsme změřili obvod kmene, který činí 470 cm a k jeho obejmutí bylo potřeba čtyř dětí. Cestu jsme si vyznačovali na mapě České Lípy.

Ve škole děti poté kreslily listy všech poznaných stromů a vyslechly si pověst o památném Svatováclavském dubu na Stochově. V areálu školy jsme navštívili i naše školní památné lípy vysazené k 80. a 100. výročí vzniku Československa, javor jasanolistý vysazený v roce 2001 k začátku tisíciletí a katalpu k 30. výročí otevření naší školy. Děti zjistily, že ve školním areálu také roste vzácný jilm, na školní zahradě hledaly a našly liliovník. Všechny informace ještě zpracujeme do výstavky a těšíme se i na práce ostatních tříd.