Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Místo, kde žiji...aneb první týden ve škole, v přípravné třídě Žluté pastelce

Místo, kde žiji...aneb první týden ve škole, v přípravné třídě Žluté pastelce

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

17. 9. 2024

Každý jsme jiný, jinak vypadáme, jinak se chováme, jinak se jmenujeme... Co nás ale od 9. září spojuje, je to, že se potkáváme v jedné třídě, v jedné škole, v jednom městě...


Pro děti z přípravné třídy to není vůbec jednoduché! Musí pojmout spoustu nových informací, zorientovat se v novém prostředí a poznat spoustu nových tváří, navázat nová přátelství. Když jsme se již trošku poznali, hurá, do našeho města! Mile nás překvapilo, jak děti město znají. Většina i díky tomu, že navštěvovala mateřské školy. Věděly, kde je náměstí, bazén, zimní stadion, ale kouzelné dveře na radnici města, které se samy otevírají, děti neznaly a vzbudily u nich udivený úsměv.

 

Co ale naše škola? Ta byla pro děti velká neznámá! Společně jsme ji začali prozkoumávat. K lepší orientaci dětem pomohl plánek školy, taková malá mapa. Navštívili jsme tělocvičnu, cvičnou kuchyňku, zoo třídu, potkali se s žáky z prvního i druhého stupně a podle plánku jsme došli až do ředitelny, za naší novou paní ředitelkou. Do plánku si děti zakreslovaly, co ve škole viděly, kam došly. Věřím, že se děti již zanedlouho budou ve své nové škole pohybovat jako doma, a zůstanou i nadále zvídavé a otevřené objevovat vše nové.

 

Škola se teď pro děti stala místem, kde žijí a kde to žije!