Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Branný den 2. stupně

Branný den 2. stupně

  • Vojtěch  Legner

Mgr. Vojtěch Legner

8. 9. 2020

V loňském školním roce nám hygienická opatření příliš nepřála, a tak jsme museli obnovit tradiční akci v letošním roce. Dne 4.9.2020 se konal pro 2.stupeň naší školy branný den. 


Vlivem pandemie Covid-19 byly hromadné akce na nějaký čas zcela přerušeny, a proto již při příchodu do školy bylo znát, že se žáci na dlouho připravovanou akci opravdu těší.

Začátek branného dne byl stanoven na 8:07 hodin. V úvodu zazněla písnička Šmoulové – Branný den a poté byl ředitelem školy vyhlášen poplach. Žáci se za doprovodu třídních učitelů odebrali na školní hřiště, kde byl plánovaný nástup. Po krátkém proslovu ředitele školy, následoval rozchod jednotlivých tříd v pravidelných časových intervalech. Pro trasu branného dne byly vybrány 4 varianty, které byly rozděleny podle délky a náročnosti terénu. Na každé trase bylo pro žáky připraveno 10 úkolů, které obsahovaly např. nošení raněného, hod na cíl nebo úkol ze zdravovědy. Na konci celé akce si žáci zazpívali písničku, přednesli básničku, dostali malou sladkost a ti nejlepší i něco navíc. Celá akce proběhla za hezkého počasí, panovala dobrá nálada a velké sportovní nadšení. Za rok opět na branném dni, na viděnou!

 

Branný den.mp4