Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
City cross run & walk 2023

City cross run & walk 2023

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

3. 10. 2023

Dne 30. 9. 2023 se konal již tradiční běžecký závod City Cross Run & Walk pořádaný městem Česká Lípa. Naše škola vyslala do boje 2 štafety, a tím obsadila obě vypsané kategorie.  


Před závodem panovala dobrá nálada, ale ve vzduchu byla cítit nervozita a odhodlání urvat co nejlepší výsledek.  

V  kategorii 1. stupně se závodu zúčastnily především žákyně 5. ročníku a náš hrdina Kvido Pícha ze 3. ročníku. V mladší kategorii nás reprezentovali tito žáci: Jakub Zlatník, Vanda Píchová, Luisa Ešnerová, Barbora Tichá, Lucie Klímová, Vanessa Černá a nejmladší člen Kvido Pícha. Závod měl velmi dramatický průběh a náš tým v konečném zúčtování obsadil nepopulární 4. místo.  

Po mladší kategorii přišla na řadu starší. V té jsme tentokrát dali příležitost mladším, kteří čerpali cenné zkušenosti do příštích let. 

Nejprve se na trať vydal Jakub Blažek ze 7. A. Kubův úkol zněl jasně. Udržet naši štafetu s čelem závodu. Úkol to nebyl vůbec lehký, protože konkurence byla velká a jeho průběh byl velmi dramatický. Přibližně v polovině závodu (na 4. úseku) jsme se usadili na 6. místě. V následujících úsecích se naše sestava posouvala vzhůru a Miroslav Pola na posledním úseku předvedl drtivý finiš, kterým naše barvy dostal až na konečné 4. místo. 

Tým našich „Špičáků“ skvěle reprezentovali: Jakub a Matěj Blažkovi, Filip Ešner, Tadeáš Dědek, Michal Kunák, Miroslav Pola a Eliška Dosedělová. V našem týmu po celou dobu závodu panovala přátelská atmosféra a sportovní duch. Na konci bylo cítit mírné zklamání, ale každý člen nechal na trati maximum. Všichni dostali účastnické tričko, medaili, poukaz do bazénu a v neposlední řadě i krásný zážitek ze sportovního utkání.   

Děkujeme všem zúčastněným, že hrdě reprezentovali naši školu a tím se tak stali inspirací pro své spolužáky do dalších let. Děkujeme také všem rodičům za podporu a pomoc při organizaci.  

Kompletní výsledky ze všech kategorií závodu CCRW najdete zde: www.irontime.cz/vysledky2417