Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
City Cross Run & Walk Česká Lípa 2024

City Cross Run & Walk Česká Lípa 2024

  • Dita  Rejnartová

Mgr. Dita Rejnartová

3. 10. 2024

Sobotní svátek sv. Václava oslavili naši žáci netradičně sportem, a to účastí na tradiční akci města Česká Lípa, závodu City Cross Run & Walk 2024 v kategorii školních štafet.


Závod vedl ulicemi České Lípy. Ve štafetovém běhu 7x1km smíšených družstev získali žáci 1. stupně naší školy stříbrnou medaili. Tým tvořili studenti pátých tříd, jmenovitě Eliška Bicanová a Janchiv Az-Erdene z 5. D, Max Jenčovský a Artur Taštanbekov z 5. C, Enkh-Amgalan Turtuvshin z 5. B, sestry Viktorie a Kristýna Tesařovy z 5. A. Od samého začátku závodu se žákům vedlo dobře a po dobu třech kol si průběžně udržovali krásnou třetí pozici, v závěru se jim podařilo zrychlit tempo a nakonec vystoupali na konečné druhé místo. Podporou jim v jejich výkonech byli jejich fanoušci z řad spolužáků, rodičů a náhradníků, kteří jim celý závod hlasitě fandili.

Druhostupňový závodníci se poprali ve velmi vyrovnaném průběhu závodu také na jedničku. V konkurenci 10 škol z celého okresu obsadili skvělé třetí místo. Závodu se účastnili Amálie Kafková z 8. D, Tereza Muchová z 8. B, Michal Kunák, Tadeáš Dědek, Matěj Blažek, Jakub Blažek, Jan Patera, Jakub Flégl a Filip Ešner z 8. A.

Děkujeme všem žákům za vzornou reprezentaci školy a skvělý sportovní výkon. Jsme na vás hrdí!

Mgr. Dita Rejnartová a Jakub Hrdina