Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Džungle a savana

Džungle a savana

  • Hana  Kořínková

Hana Kořínková

31. 10. 2021

Džungle a savana je název projektového dne, který proběhl v úterý 26. října v přípravných třídách. Děti se při něm seznámily s cizokrajnými biotopy, ale hlavně procvičily jemnou motoriku ruky, představivost, fantazii a vzájemnou spolupráci a pomoc. Jak je to možné? Čtěte dál.  


Hlavní náplní projektového dne, byla práce s polytechnickou stavebnicí z Atelieru 344. Děti nejprve poslouchaly zvuky zvířat, poznávaly obrázky a hádaly hádanky. Poté přišla na řadu samotná stavebnice, i když zatím jen v obrázkové podobě. Úkolem bylo položit zvíře ze stavebnice na správný obrázek. Podařilo se, ale někde musela fantazie a představivost trochu pomoc. A teď nastala ta správná chvíle a my jsme si mohli začít hrát se stavebnicí.  

Děti si vytvořily skupinky a každá dostala návod na sestavení stromu a zvířete. Hned se pustily do práce a začalo šroubování, zatloukání i vytloukací kolík se využil. Dětem šla práce od ruky a výsledkem byly stromy s barevnými korunami a třeba slon, žirafa, krokodýl, hroch, had. Hotové výrobky děti umístily do správného prostředí, které představovaly barevné látky. Výsledek stál opravdu za to a ač jsme si celé dopoledne hráli, hodně jsme se toho naučili.