Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Grant Nadace Ivana Dejmala – Hajní rostliny v školní lesní učebně

Grant Nadace Ivana Dejmala – Hajní rostliny v školní lesní učebně

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

31. 10. 2021

Náš hájek, ve kterém se nachází školní lesní učebna, letos oslavil sedmé výročí vzniku. Tehdy jsme na bývalém staveništi v areálu školy odstranili odpad, prořezali nálety stromů i keřů a začala zde vznikat přírodní učebna pro praktickou výuku.


Zvláště v současnosti je toto místo hojně navštěvované při výuce přírodovědy, přírodopisu, ale i jiných předmětů. V lesíku je řada druhů stromů, jako javor babyka, javor klen, jedle bělokorá, douglaska tisolistá, modřín opadavý, borovice lesní, bříza bělokorá, vrba jíva. Mnohé z těchto dřevin jsme zde vysadili právě před sedmi lety.

Roste zde planě i řada zajímavých bylin, a tak jsme se rozhodli, že sem nějaké další hajní rostliny zasadíme. Pro jejich výsadbu jsme připravili místo, kde byla doplněna zemina, aby zde zasazené rostliny měly co nejpříhodnější podmínky. První vlaštovkou je zde vysazený jaterník podléška. Další rostliny budou postupně následovat.