Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Exkurze do Prahy

Exkurze do Prahy

  • Jana  Jiroušová

Mgr. Jana Jiroušová

27. 5. 2024

Ve čtvrtek 23. května si žáci 3. tříd vyjeli na exkurzi do Prahy.


Zde nejprve navštívili kulturní památku Vyšehrad. Procházka areálem, byla doplněná plněním úkolů, ve kterých se žáci seznámili s nejzajímavějšími místy pradávné historie. Prozkoumali např. pověstmi opředený Čertův sloup, na tři kusy rozlomený, kde se snažili rozluštit tajemnou šifru, hledali ve fasádě rotundy sv. Martina dělovou kouli, navštívili krásné naučné dřevěné dětské hřiště „Ze starých pověstí českých“, kde potkali Bivoje s kancem na zádech, Přemysla, sestry Kazi, Tetu a Libuši, praotce Čecha a samozřejmě i Horymíra. Také hradby Vyšehradu nabídly žákům úchvatné výhledy na Prahu a řadu významných památek.

Tyto a další památky Prahy měli žáci možnost pozorovat ještě z paluby lodě. Ta vyplouvala z Rašínova nábřeží směrem do ZOO, která se nachází v krásném prostředí Troji. Zde se ze žáků rázem stali malí fotografové, kteří se snažili ulovit ty nejzajímavější záběry krásných a zajímavých zvířat.

Unaveni, vybaveni zážitky, fotografiemi i suvenýry se v podvečer vydali na cestu k domovu.