Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Jarní výsadba

Jarní výsadba

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

27. 5. 2024

Tak jako v předchozích letech uskutečnili žáci šestých ročníků v hodinách pěstitelství jarní výsadbu v areálu školy, při které osázeli nádoby před prvním a třetím pavilonem školy námi vypěstovanými letničkami.


Vysazeny byly begonie ledovky, okrasný tabák, afrikány, šruchy, netykavky, hledíky, fuchsie a cínie. S výsadbou pomohla také třída 3. D p. učitelky Kolstrunkové, která osázela záhonek na boku druhého pavilonu školy ledovkami a doplnila do skalek a záhonků afrikány. Třída 5. C obohatila školní zahradu o svůj tibetský šeřík, který by ještě letos měl vykvést a přivábit do areálu školy motýli.

V letošním roce jsme opět na naší škole hojně vysévali balkonová rajčata, která si děti odnášely domů. Jsme rádi, že se mnozí žáci chlubí svými předpěstovanými rostlinkami a přejeme jim krásnou úrodu a radost z vlastnoručně vypěstovaných plodů. Tímto způsobem totiž děti získají neocenitelné praktické zkušenosti a znalosti. Také zjistí, že není zcela jednoduché dopracovat se k vlastním výpěstkům, ale že to stojí za to.

Držte nám palce, ať je nám počasí příznivě nakloněno, dostatečně prší, neboť to jediné ovlivnit skutečně nemůžeme. Pokud vše vyjde, jak má, zazáří opět naše škola množstvím květů, a to je také naším každoročním cílem.