Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Jak vznikl Hovín?

Jak vznikl Hovín?

  • Dana  Bílá

Mgr. Dana Bílá

13. 11. 2023

S nápadem na vytvoření této relaxační místnosti (a také knihovny) přišla paní zástupkyně Misíková. Názvu Hovín rozumějte tak, že si sem děti přijdou bez mobilů pohovět, popovídat a odpočinout.


Vyučující výtvarné výchovy a českého jazyka vybrali barvu omítky a koberce, navrhli vybavení, jež představuje malé stolečky, křesílka i taburetky s polštářky. Čelní zeď vyzdobila květinovou malbou děvčata z 9. B a 9. D v hodinách výtvarné výchovy. Počinala si velice zkušeně, jelikož jim stačilo předkreslit si základní tvary bílou temperou, a pak už pod jejich šikovnýma rukama začala zeď přímo rozkvétat. Jak se jim dílo podařilo, se můžete přesvědčit z pořízených fotografií, na nichž je vše zdokumentováno od prvopočátku až po výsledek. Děvčata si zasloužila jako první posadit se do vybaveného Hovína a radovat se společně z vykonaného díla, které nám tu po nich zůstane na památku.

Děkujeme všem, kteří se na této místnosti podíleli, zejména pak p. Mísíkové, která nakoupila vybavení, panu školníkovi za vymalování a instalování nábytku a paní Zelinkové za trefný název. Ať všem návštěvníkům slouží prostor Hovína k radosti a relaxaci!