Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Máchovo jezero nebo Blaťák?

Máchovo jezero nebo Blaťák?

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

15. 5. 2022

Není to tak dávno, co jsme se vydali do Doks za kamarády ze Čtyřlístku. Slíbili jsme si, že se k rybníku Blaťáku neboli Máchovu jezeru ještě přijedeme podívat. Teploměr ukazoval letní teploty a tak hurá k němu.


Vlakem jsme se nesvezli, byla výluka, ale autobus nás do Starých Splavů také dovezl. Na pláži, za zpěvu ptáčků, jsme se nasvačili. Kdo uvidí první loď? Hynek si to přibublal a tak hurá nastupovat! V průběhu plavby si kapitán lodi udělal nábor malých plavčíků a jednou z disciplín bylo řízení lodi. Už jste někdy drželi kormidlo? Další disciplínou bylo trefit se lodí mezi červenou a zelenou bójku, které na jezeru vytyčují trasu pro lodě. To už tak jednoduché nebylo. Zatroubit, to jsme zvládli všichni.

Po šťastném připlutí a vylodění se pod Šroubeným se naše kroky vydaly po modré turistické značce. Viděli jsme Máchovo jezero z výšky, také hrad Bezzub, neboli Bezděz. Seběhli jsme k vodě a hry s ní nás prima osvěžilo.

Oběd v restauraci? Už na nás čekali. Celý rok jsme s dětmi ve školní jídelně trénovali držení a správné používání příboru a vyplatilo se! Škoda, že ten den tak rychle utekl a musíme se vrátit do České Lípy za maminkami. My se však do Doks ještě jednou v tomto školním roce vydáme a zdoláme hrad Bezděz! To jsme si slíbili a co se slíbí, to se má splnit.