Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Mezinárodní šetření výsledků žáků PISA 2022

Mezinárodní šetření výsledků žáků PISA 2022

  • Libor  Šmejda MBA

Mgr. et Mgr. Libor Šmejda MBA

3. 4. 2022

Naše škola byla vybrána k účasti v hlavním šetření mezinárodního projektu PISA 2022 (Programme for International Student Assessment). PISA je projektem Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), kterého se účastní více než 85 zemí celého světa.


Projekt PISA je realizován v tříletých cyklech a zjišťuje úrovně čtenářské, matematické, přírodovědné a finanční gramotnosti a tvůrčího myšlení patnáctiletých žáků. 

V současném osmém cyklu bude hlavní pozornost věnována matematické gramotnosti. V České republice projekt zajišťuje Česká školní inspekce.

Testování se zúčastní žáci, kteří se narodili od 1. ledna 2006 do 31. prosince 2006. V naší škole proběhne testování 5. dubna a 6. dubna 2022.

Žáci budou vyplňovat testy v elektronické podobě na školních počítačích v průběhu 1. – 6. hodiny,  němž budou řešit úlohy z matematiky a dále z oblasti čtenářské nebo přírodovědné gramotnosti.

Po testu se žáci zúčastní dotazníkového šetření rovněž na počítačích.