Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
U potoka roste kvítí, říkají mu petrklíč…

U potoka roste kvítí, říkají mu petrklíč…

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

31. 3. 2022

Minulý týden jsme se vydali hledat první jarní kytičky... Sněženky jsme zahlédli kvést hned před školou. Ale další? A tak jsme se vydali nakupovat do zahradnictví.


Petrklíč, žlutou narcisku, tři macešky, dva tulipány, fialový krokus, jeden hyacint., sedmikrásku. Všechny kytičky měli. Jen bledulku ne. Tu neprodávají. Za ní si musíme dojet, ale jen se na ni podívat. Netrhá se. Je chráněná. Kam? Do Pekla! Ještě že to nemáme daleko a národní přírodní památka Peklo je od České Lípy jen kousek.

„Kudy zima utekla? Nikomu nic neřekla.

Asi zadem přes ploty, jsou tam bílé šlápoty.“

A ty bílé „šlápoty“ jsme uviděli hned v těsné blízkosti osady Karba v údolí Robečského potoka. Po zelené turistické značce jsme se vydali dál a dál… Poslouchali jsme datla, sledovali ploštice a také jsme zvládli vylézt na dračí skálu. To byl rozhled. Dva draci, Tom a Bubu, se pěkně vyhřívali na sluníčku. Že nevíte, o čem je řeč? Tak si vyšlápněte o víkendu do Karby u Zahrádek…turistické značky vás dovedou. A možná ještě zahlédnete „bílé šlápoty“.